Demonstrační aplikace Maemo

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá mobilními operačními systémy, využívajích jádro Linux. Hlavní část práce je zaměřena na vytvoření aplikace na inteligentní nastavení vyzváněcích profilů, pro mobilní operační systém Maemo. Ta umožňuje automaticky nastavit vybraný profil na základě různých pravidel, například podle jména WiFi sítě. Samotná aplikace byla implementována v jazyce C++ za použití knihoven Qt 4. Na příkladu této aplikace jsou demonstrovány prostředky a nástroje pro přístup k relevantním datům a také potřebné související operace.
This work deals with mobile operating systems using the Linux kernel. The main part is focused on creating applications for smart  ringing profiles for Maemo operating system. This allows to automatically set the profile automatically on the basis of various rules, such as WiFi network name. The application itself has been implemented in C++ using Qt libraries. The application  demonstrates appliances and tools to access relevant data and other necessary operations.
Description
Citation
ŠPLÍCHAL, J. Demonstrační aplikace Maemo [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázku přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Jakým způsobem byla aplikace testována z pohledu funkčnosti a použitelnosti? Z jakých zdrojů jste čerpal při vymýšlení aplikace? Kde jste přišel na nápady, které jste následně implementoval?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO