Zabezpečená komunikace v inteligentní domácnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá tunelováním síťové komunikace mezi adaptérem a cloudem v rámci inteligentní domácnosti. V první části je teoretický rozbor inteligentní domácnosti a síťového tunelování. V další části je vybrán SW pro tvorbu síťových tunelů a jeho následná implementace. Poslední část se zabývá testováním a případným rozšířením funkcionality. Cílem testování je ověřit, zda komunikační tunel splňuje zadané požadavky a v jakém čase je schopen komunikovat.
This bachelor thesis deals with tunneling of the network communication between the adapter and the cloud in the area of smart homes. The first part is a theoretical analysis of smart homes and network tunneling. The software for creating network tunnels is chosen and implemented in the second part. The last part deals with testing and possible functionality extension. The goal of testing is to verify that the communication tunnel satisfies specified requirements and how fast can be communication established.
Description
Citation
BRÁBNÍK, P. Zabezpečená komunikace v inteligentní domácnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " E ". Otázky u obhajoby: Co Vás vedlo k odklonu od vlastní implementace a použití standardního nástroje OpenVPN? Z obrázku 5 na straně 25 je vidět, že doba odezvy přes VPN tunel v podstatě nezávisí na počtu připojených klientů s vyjímkou jediné hodnoty (400 klientů). Můžete vysvětlit čím je způsobena tato anomálie?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO