Ajax - aktivní JavaScript komunikující v XML

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce pojednává o nástrojích používaných v současnosti při tvorbě dynamických webových aplikací a soustřeďuje se především na Ajax. Představuje komponenty této techniky, její princip, užití, výhody a nevýhody. Je zde popsán systém, který využívá funkcionalitu Ajaxu při realizování OLAP operací pomocí dynamické tabulky. Nechybí charakteristika těchto operací a úvod do problematiky zobrazení výsledků těchto operací ve dvourozměrném prostoru.
I discuss in this work tools used to build dynamic web-based aplications, focusing on Ajax technology. I introduce the components of this technique, its principles, usage, advantages and disadvantages.I describe a system, which uses Ajax for helping with realization of OLAP operations through dynamic tables. There is also description of these operations included, as well as introduction to possibilities of visual representation of their results.
Description
Citation
FIRLOVÁ, J. Ajax - aktivní JavaScript komunikující v XML [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2008-02-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO