Most mezi GLUT a knihovnou pro tvorbu uživatelských rozhraní

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou tvorby grafických 3D aplikací s použitím knihovny OpenGL. Jsou zde vysvětleny základy architektury knihovny GLUT, její hlavní výhody a nevýhody a popsány alternativní implementace GLUT API. Dále je zde popis nejznámějších grafických knihoven pro tvorbu uživatelského rozhraní, ve kterých je možné tvořit aplikace využívající OpenGL spolu s jejich hlavními výhodami a nevýhodami. Následuje návrh architektury nové implementace knihovny GLUT s použitím vybrané knihovny pro tvorbu uživatelských rozhraní. Nejdůležitější část práce se zabývá popisem vlastní implementace, která se nachází na přiloženém CD. Nakonec jsou popsány možnosti dalšího vývoje implementované knihovny.
This document describes a major problems with creating 3D applications in a graphic library named OpenGL. There are some basic informations about a GLUT library including main advantages and disadvantages and a description of alternative implementations of a GLUT API. Further content is focused on the most familiar graphic libraries for creating user interfaces which should be used to develop the OpenGL applications and with their advantages and disadvantages too. The next part describes a draft of a new GLUT API implementation based on the selected user interface library. Major part of thesis is about implementation of GtkGLUT library. Reader can find this implementation on CD. Last part describes future development plans.
Description
Citation
FRIESSE, J. Most mezi GLUT a knihovnou pro tvorbu uživatelských rozhraní [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO