Rozšíření generického ladicího nástroje v projektu Lissom

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá seznámením s problematikou ladění a ladicích nástrojů. Dále popisuje princip ladicích informací, speciálně formátu DWARF s důrazem především na Call Frame Information (CFI), které umožňují ladicím nástrojům vizualizovat zásobník volání. Zároveň byla navržena a implementována rozšíření ladicího nástroje projektu Lissom přidávající podporu zásobníku volání, historie hodnot a příkazů step return a step over.
This thesis deals with an introduction to debugging and debuggers. The thesis describes principles of the debugging information, especially the DWARF format and its Call Frame Information (CFI), that enables a debugger to visualize the call stack. Furthermore, extensions of the debugger used in the Lissom project were designed and implemented. These extensions added support for call stack visualization, history value storage and step return and step over commands.
Description
Citation
HONS, P. Rozšíření generického ladicího nástroje v projektu Lissom [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jan Holub, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A Otázky u obhajoby: Proč jste nevyužil již existujícího řešení GNU/gdb?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO