Zajištění kvality webových aplikací pomocí nástrojů automatického testování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou zajištění kvality webových aplikací pomocí nástrojů automatického testování. Cílem této práce je navrhnout a implementovat řešení pro automatické regresní testování mapové webové aplikace. V první části práce jsou proto popsané principy zajištění kvality softwaru se zaměřením na testování softwaru. V následující části navazuje kapitola o možnostech automatického testování software založené na analýze dostupných nástrojů pro podporu automatického testování webových aplikací. Další kapitoly diplomové práce se zabývají volbou vhodného nástroje automatického testování, návrhem a implementací řešení pro automatické regresní testování mapové webové aplikace.
The subject of this thesis is web applications quality assurance using automated testing tools. The main goal of this thesis is design and implementation solution for automated regression testing of map web application. In the first chapter are described principles of software quality assurance focused to software testing. After that follows chapter about the possibility of automatic software testing based on analysis tools available to support automated testing of web applications. Next chapters of this thesis are devoted to choosing the ideal tool of automated testing, design and implementation of solutions for automated regression testing of web map application.
Description
Citation
REŠ, R. Zajištění kvality webových aplikací pomocí nástrojů automatického testování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Jaroslav Hrdina, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-26
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B Otázky u obhajoby: Jak je nutné váš systém modifikovat, aby jej bylo možné použít i na testování jiných aplikací Siemensu než pouze aplikace SmartGuard? Je rozdíl při testování mezi prohlížeči? Jaká verze prohlížeče Firefox je podporována nástrojem Selenium? Je možné použít jeho poslední verzi?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO