Vizualizace plánování cesty pro neholonomní objekty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá plánováním cesty neholonomního robota použitím pravděpodobnostních algoritmů. V teoretické části je rozebrán obecně problém hledání cest. Následně se pak práce zaměří na pravděpodobnostní algoritmy. Praktická část se zabývá návrhem a implementací appletu a webových stránek jenž demonstrují některé druhy pravděpodobnostních algoritmů na uživatelem zadaných objektech.
This work deals with the path finding for nonholonomic robots using probabilistic algorithms. The theoretical part analyzes the general problem of finding routes. Subsequently, the work will focus on probabilistic algorithms. The practical part describes design of the applet and web sites that demonstrate probabilistic algorithms to user-specified objects.
Description
Citation
OHNHEISER, J. Vizualizace plánování cesty pro neholonomní objekty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Aleš Horák, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Samek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Na straně 38 v sekci 5.2.7 tvrdíte, že rychlost w, kterou je přívěs tažen, je o něco větší, než rycholost vozidla, které jej táhne. Můžete toto blíže vysvětlit? Pátral jste po analytickém řešení rovnice a'=sin a (strana 38), a jak hodnotíte výsledky dosažené numerickou metodou, kterou jste použil?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO