Získávání znalostí z webových logů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou aplikace provádějící předzpracování dat z webového logu a nalezení asociačních pravidel. První část se zabývá pojmem získávání znalostí z Webu. Druhá část je věnována získávání znalostí z užití Webu a souvisejícím pojmům, jako předzpracování dat, nalezení a analýza vzorů, atd. Třetí část se zabývá návrhem aplikace. Čtvrtá část je věnována popisu implementace aplikace. Poslední část se zabývá experimenty s aplikací a interpretací výsledků.
This master's thesis deals with creating of an application, goal of which is to perform data preprocessing of web logs and finding association rules in them. The first part deals with the concept of Web mining. The second part is devoted to Web usage mining and notions related to it. The third part deals with design of the application. The forth section is devoted to describing the implementation of the application. The last section deals with experimentation with the application and results interpretation.
Description
Citation
VLK, V. Získávání znalostí z webových logů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Prof. RNDr. Mária Lucká, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: U stránek uložených ve vyrovnávací paměti (cache) nevzniká dotaz na server, jakým způsobem tedy v tomto případě získáváte informace pro doplnění cesty? Jaké formáty logů aplikace podporuje a jak náročné je implementovat podporu nových formátů? Jaký je rozdíl ve významu termínů "transakce uživatele" a "relace uživatele"?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO