Webový portál pro aplikaci metodik pro zvyšování spolehlivosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá vývojem webového portálu pro aplikaci metodik pro zvýšení spolehlivosti. Uvádí do problematiky systémů odolných proti poruchám a analyzuje požadavky na systém, které mají uživatelé pracující v tomto oboru. Popisuje cyklus vývoje od analýzy a specifikace aplikace přes návrh systému až po část implementace a testování. Detailněji se zaměřuje na návrh portálu, který nabízí komplexní a univerzální řešení problému, které vede k výsledné realizaci tohoto portálu. Tato realizace je pak součástí práce.
This master's thesis deals with the development of web portal for the application of fault-tolerant methodologies. It introduces the issue of fault-tolerant systems and analyze system requirements, that have users working in this field. It describes the development cycle from analysis and specification of application system design through to implementation and testing part. More thoroughly it is focusing above design portal that provides a comprehensive and versatile solution to the problem that leads to the final implementation of this portal. This realization is part of the thesis.
Description
Citation
POUPĚ, P. Webový portál pro aplikaci metodik pro zvyšování spolehlivosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Prof. Ing. Pavol Návrat, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře. Otázky u obhajoby: Jakým způsobem je ošetřena situace, kdy dojde k pádu systému v době kdy program runner spouští jednotlivé programy realizující projekt? Dojde ke ztrátě všech dat a nebo program runner rozpozná, které části již doběhli? Zamýšlel jste se nad použítím programu CRON pro automatické spouštění programu runner?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO