Collaborative Text Editing in a Portal

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V tomto texte sa zameriame na populárnu koncepciu kolaboratívnej tvorby dokumentov. Predstavíme si myšlienku využitia tohto mechanizmu v rôznych oblastiach rozhodovania, popíšeme si koncept a princíp fungovania. Následne si predstavíme a rozoberieme portály a portletovú technológiu, ich výhody a využitie. Cieľom práce je implementácia kolaboratívneho editora s využitím knižnice pre prácu so zmenami v dokumentoch s perzistentnou a aplikačnou logikou na platforme JEE a vytvorenie jednoduchého portletu pre túto službu.
In this paper we will concern on popular concept of collaborative editing. We will introduce the idea of leveraging this mechanism in a diverse areas of decision making, we will denote the concept and principle of work. Then we will introduce and discuss portals and portlet technology, its advantages and use. The objective of the work is an implementation of collaborative editor leveraging the library for management of changes on documents with the persistence and application logic based on JEE platform and creation of simple portlet for this service.
Description
Citation
KORČÁK, J. Collaborative Text Editing in a Portal [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Prof. RNDr. Milan Mišovič, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm dostatečně. Otázky u obhajoby: Jak měl původně podle vašeho názoru vypadat realizační výstup? Porovnejte původní představu o výsledku s odevzdaným výsledkem. Chybami se člověk učí. Jak byste po získaných zkušenostech řešil tento projekt, kdybyste k tomu měl znova příležitost?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO