Bezeztrátová komprese videa

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá bezeztrátovou kompresí videa. Čtenář je seznámen se základními pojmy a technikami používanými při reprezentaci obrazu. V této práci je také uveden základní rozdíl mezi bezeztrátovou a ztrátovou kompresí videa a z toho vycházející omezení bezeztrátové komprese videa. Dále je uvedena základní struktura bezeztrátového videokodeku. Tato základní struktura je rozebrána na základní bloky a každý blok je detailně popsán. U každého bloku jsou uvedeny různé varianty jeho implementace. Vytvořený bezeztrátový videokodek byl porovnán se stávajícími bezeztrátovými videokodeky.
This master's thesis deals with lossless video compression. This thesis includes basic concepts and techniques used in image representation. The reader can find an explanation of basic difference between lossless video compression and lossy video compression and lossless video compression limitations. There is also possible find a description of the basic blocks forming the video codec (every block is described in detail). In every block there are introduced its possible variants. Implemented lossless videocodec was compared with common lossless videocodecs.
Description
Citation
NĚMEC, J. Bezeztrátová komprese videa [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jan Holub, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Co je to inline funkce (v jazyce "C")? Které části bezeztrátového video kodeku nelze optimalizovat? Lze odpovídající části paralelizovat ve ztrátových kodecích? V jaké konkrétní situaci je uložení předchozího snímku překážkou? Jak to řeší ztrátové kodeky?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO