Snížení paměťové náročnosti stavového zpracování síťového provozu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou paměťové náročnosti u stavového zpracování síťového provozu. Od řešení se očekává prozkoumat nové možnosti úspory paměti při takovém zpracování. V úvodu práce je popsána motivace a důvody, proč je nutné hledat řešení pro snížení paměťové náročnosti u síťového zpracování. Následuje teoretický rozbor technologie NetFlow a dvou metod, které jsou použitelné pro kódování a kompresi síťového toku - Counter Braids a DenStream. Další fáze se věnuje návrhu a implementaci řešení, které obsahuje aplikaci těchto dvou metod na NetFlow zpracování. V poslední části práce je experimentováno s implementovaným řešením a jeho interakcí s reálnými daty. Nakonec jsou shrnuty všechny důležité parametry vstupující do zpracování a ovlivňující míru úspory, které je dosaženo.
This master thesis deals with the problems of memory reduction in the stateful network traffic processing. Its goal is to explore new possibilities of memory reduction during network processing. As an introduction this thesis provides motivation and reasons for need to search new method for the memory reduction. In the following part there are theoretical analyses of NetFlow technology and two basic methods which can in principle reduce memory demands of stateful processing. Later on, there is described the design and implementation of solution which contains the application of these two methods to NetFlow architecture. The final part of this work summarizes the main properties of this solution during interaction with real data.
Description
Citation
HLAVÁČEK, M. Snížení paměťové náročnosti stavového zpracování síťového provozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Valentino Vranić, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Na konci kapitoly 5.1 uvádíte, že ideální interval expirace záznamů je 2-5 minut. Jak jste k této hodnotě došel?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO