Automatické třídění fotografií podle obsahu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Hlavním cílem práce je návrh a implementace klasifikačního nástroje pro účely automatické organizace fotografií, založeného na metodě Bag of Words. Nástroj je implementován jako XnView zásuvný modul, který klasifikuje vybrané fotografie a zapisuje název nejlépe ohodnocené kategorie jako klíčové slovo do IPTC metadat obrazového souboru.
Purpose of this thesis is to design and implement a tool for automatic categorization of photos. The proposed tool is based on the Bag of Words classification method and it is realized as a plug-in for the XnView image viewer. The plug-in is able to classify a selected group of photos into predefined image categories. Subsequent notation of image categories is written directly into IPTC metadata of the picture as a keyword.
Description
Citation
GAJOVÁ, V. Automatické třídění fotografií podle obsahu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Aleš Horák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jakým způsobem byste postupovala, kdybyste chtěla zjistit, jaký vliv má napovídání tagů na rychlost (případně kvalitu) anotace fotografií? Myslíte si, že může využití napovídání tagů ovlivnit výsledné anotace fotografií? Myslíte si, že jsou použité metody dostatečně spolehlivé a rychlé, aby napovídání tagů uživatel začal skutečně využívat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO