Centrála pro dálkové měření teploty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou bezdrátových senzorových sítí a senzorů teploty s cílem navrhnout a implementovat systém sestávající z hlavního řídícího modulu a několika senzorových modulů tak, aby pracoval v režimu tzv. mesh sítě. Pojednává o jednotlivých komponentách modulů a principu jejich funkce, dále zmiňuje pravidla návrhu vysokofrekvenčního tištěného spoje. Popisuje vývojové prostředky a aplikaci zobrazující naměřené hodnoty.
This master's thesis deals with wireless sensor network and temperature sensors with aim to design and implement remote temperature sensing central based on mesh topology. This paper discuss components of board modules, their function, and principles of RF PCB design. It describes the development tools and application displaying measured values.
Description
Citation
NOVÁK, J. Centrála pro dálkové měření teploty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Elena Gramatová, CSc. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2012-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: Vzhledem k mohým nejasnostem, na které jsem narazil zejména při studiu 5. kapitoly, dovolil bych si položit následující dotazy: Na straně 36 v kapitole 5.2.3 se zmiňujete o tom, že jsou jednotlivé uzly po zpracování paketů uvedeny do režimu spánku. O jak dlouhé setrvání v tomto režimu se jedná a jak je probuzení eventuálně synchronizováno s vysílacím cyklem řídící jednotky? Senzorový uzel prostřednictvím paketu "Response" odesílá údaj o naměřené teplotě coby odezvu na předchozí paket "Temperature" nebo je nutné paket "Response" vyslat přímo z měřící ústředny? Jakým způsobem příjemce potvrdí vysílací straně úspěšné přijetí paketu, prostřednictvím odeslání předpokládané odpovědi nebo nějakým dedikovaným potvrzovacím paketem? Pokud má zvolený uzel rozeslat příkaz či paket ostaním uzlům ve svém okolí (viz str. 37, kapitola 5.3.1), je na konec pole "Nodelist" automaticky přidáno ID odpovídajícího uzlu při každé z takovýchto transakcí? Odpovědi z okolních uzlů jsou pak do řídicí jednotky odesílány každá zvlášť nebo nějak hromadně?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO