Grafické uživatelské rozhraní pro porovnávání RDF modelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá vizualizací rozdílu mezi dvěma RDF modely. Jsou zde porovnávány existující nástroje a postupy, tyto nástroje jsou rozděleny do dvou kategorií. První kategorie reprezentuje textový přístup k zobrazování ontologií a potažmo jejich rozdílu, druhá zastupuje grafické metody. Na základě jejich zkoumání je navržen nový přístup. Konkrétně se jedná o nástroj, který podporuje paralelní textovou reprezentaci ontologií, která je obohacena o sémantické anotace (delta tags)
This work elaborates on the visualization of the difference between two RDF models. Existing approaches and tools are compared, these tools are divided into two categories. The first category represents text based approach to ontology and its difference visualization, the second is a representative of graph based methods. On the basis of their comparison new approach is suggested. Specifically, tool that supports parallel (aligned) indented text layouts that are enriched with semantic annotations (delta tags) is described.
Description
Citation
KRČMÁŘ, M. Grafické uživatelské rozhraní pro porovnávání RDF modelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO