Správa UPS zdrojů s využitím technologie GSM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce je věnována problematice záložních zdrojů a jejich vlastnostem. Je zde popsán návrh UPS zdroje k řízení a monitorování záložní baterie. UPS zdroj je kompletně řízen přes rozhraní ethernet a protokol TCP/IP. Dále je zde zároveň navržena jednotka TCP/IP GSM modulu, která řeší komunikační rozhraní mezi sítěmi typu GSM a Ethernet. UPS a GSM modul jsou navrženy kompletně. V projektu jsou obsaženy všechny potřebné podklady pro konstrukci hardware modulů i jejich softwarové řešení. Moduly jsou navrženy velmi univerzálně, umožňují tak široké možnosti dalšího vývoje.
Theme of the Master's thesis is issue of backup power units and its attributes. There is also complete proposal of UPS power unit which can be used to control and monitor backup batteries. Power supply is fully controlled via Ethernet interface using TCI/IP protocol. The other chapter describes complete development of TCI/IP GSM unit which can be used for communication interface between GSM and Ethernet protocol. UPS and GSM modules are developed in details. The Master.s thesis includes all needed information for HW unit development and also for controlling software as well. Universal solution of the modules allows number possibilities of further development.
Description
Citation
HÁJEK, J. Správa UPS zdrojů s využitím technologie GSM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
Date of acceptance
2009-06-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO