Programování s přístupem Design by Contract na platformě .NET

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je představit programovací přístup Design by Contract (DbC), jeho principy a způsoby implementace v různých prostředích. V úvodě projektu je diskutovaná motivace k vzniku tohoto přístupu a vysvětlená metafora, o kterou se DbC opírá i její aplikace do programování. Následně jsou popsány hlavní prvky smlouvy v kontextu rozhraní rutiny. Hlavní náplní práce je analýza a porovnaní jednotlivých programovacích prostředí pro vývoj pomocí DbC pomocí programových ukáţek. V závěru práce je zhodnocen přínos této techniky a její začlenění do moderního procesu vývoje.
This paper aims to introduce programming using Design by Contract (DbC) approach, its principles and implementations in different environments. The motivation for the creation of this approach is discussed in the beginning and the DbC metaphor is explained, as well as its application to programming. The description of major elements of the contract in the context of routine interface follows afterwards. The subject matter of this paper is the analysis and comparison of individual programming systems for DbC development with the help of code samples. The benefits of using this approach and its role in the modern development process are evaluated in conclusion.
Description
Citation
BOHAČIAK, O. Programování s přístupem Design by Contract na platformě .NET [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2009-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO