Modelování agentů pro robotický fotbal

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce popisuje návrh modelu agenta robotického fotbalu s využitím DEVS formalizmu. Za tímto účelem je představena vlastní modifikace klasického DEVS simulátoru v podobě paralelního realtime simulátoru. Ten umožňuje v reálném čase simulovat chování DEVS komponent založených na paralelním zpracování informací. Funkčnost modelu a simulátoru je předvedena na implementaci klienta robotického fotbalu pro simulační server iniciativy RoboCup. Klient se stal také základem pro připravovanou knihovnu k usnadnění tvorby vlastních agentů robotického fotbalu RoboCup.
This work describes a design of an agent model for robotic soccer based on the DEVS formalism. There is also presented a design of own DEVS simulator (based on classic DEVS simulator) for parallel realtime simulations. Functionality of the simulator and the model is shown on an example of a soccer client for RoboCup Soccer Server. Based on this client, there is also presented a design of a library for easier creation of soccer clients for RoboCup.
Description
Citation
SUCHÝ, V. Modelování agentů pro robotický fotbal [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
Date of acceptance
2009-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO