Rozpoznávač psaného textu pro mobilní telefony

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem projektu bylo vytvoření aplikace pro mobilní telefon, která by umožnila pomocí zabudovaného fotoaparátu telefonu vyfotografovat snímek v němž by nalezla a rozpoznala text. Tento text by následně bylo možno odeslat v textové zprávě. Aplikace je založena na implementaci algoritmů pro rozpoznávání textu z fotografií. Zejména se bude jednat o metody založené na skrytých Markovových modelech. Důraz je kladen na trénování modelu s cílem maximalizovat úspěšnost při rozpoznávání textu. Jsou prováděny experimenty s parametry modelu, díky čemuž se podařilo dosáhnout více jak 97% úspěšnosti při rozpoznávání textu.
The goal of this project is to create a mobile phone application, which can use phone camera to get a photography. This photography contains text, application has an ability to find a text, recognize all characters and send output as SMS. In this application there are implemented algorithms for text recognize from pictures based on Hidden Markovov Models. The particular stress is put on training of the model, to maximalise a succes of text recognition. There are some experiments model training with model variables, which are leading in better ability of text recognition. It was achieved a value of 97% succesfully recognized characters.
Description
Citation
TALAŠ, V. Rozpoznávač psaného textu pro mobilní telefony [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výpočetní technika a informatika
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO