Systém pro uživatelem řízené QoS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tento diplomový projekt se zabývá možnostmi operačního systému GNU/Linux v oblasti zajištění kvality poskytovaných síťových služeb. Práce porovnává a hodnotí prostředky k zajištění kvality služeb dostupné v operačním  systému GNU/Linux. Cílem práce je diskutovat nedostatky a přednosti těchto prostředků a navrhnout systém, který řeší problematiku zajištění kvality služeb. Navržený systém využívá heuristiky, která umožní uživateli nastavit kvalitu služeb i bez nutnosti studovat specifické vlastnosti komunikačních protokolů na úrovni síťové nebo aplikační vrstvy. Součástí projektu je také teoretický úvod do problematiky kvality služeb a architektury počítačových sítí.
This master's thesis deals with the possibilities how to guarantee the quality of service in the area of computer networks using a GNU/Linux operating system. This work compares and evaluates tools which are necessary to guarantee the quality of service. The goal of this work is to discuss the advantages and disadvantages of these tools and to design a system which handles the problem of quality of service. Designed system uses a heuristics, which allows the user to set up the quality of service system without studying specific properties of communication protocols on the network or application layer. This work also includes a theoretical introduction into the quality of service and computer networks.
Description
Citation
PLCHOT, O. Systém pro uživatelem řízené QoS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výpočetní technika a informatika
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO