Modulární informační systém pro publikování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá jazyky pro tvorbu webového informačního systému a jazyky pro vytvoření webových stránek . Popisuje již existující modulární systémy pro publikování, jejich výhody a nevýhody. Jsou zhodnoceny požadavky na modulární informační systém pro publikování a vytvořen vhodný návrh  (diagram použití, ER-diagram). Navržený systém je implementován v jazyce PHP a databázovém systému MySQL. Je implementována jednoduchá klientská aplikace běžící na počítači, která komunikuje s databází a jádrem informačního systému.
This master thesis dives a brief introduction to the languages for creating web information systems and languages for creating web pages. It describes existing modular systems for publication (also known as content management systems, CSM), their advantages  and disavantages. Requirements for the Content Management System are specified and the  general scheme (ERD) for such a system is proposed. Presented system is realised in PHP and database system MySQL. Implemented user-friendly aplication running on the server communicates developed system that provides content management functions.
Description
Citation
LEVINSKÝ, S. Modulární informační systém pro publikování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2007.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2007-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO