Redakční a publikační systém menších samosprávních celků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na problematiku redakčních systémů pro tvorbu obecních webových stránek. Nejprve srovnává vhodné komerční a nekomerční redakční systémy, dále se zaměřuje na vytvoření vlastního redakčního systému pro tvorbu webů menších samospráv. Tento redakční systém je vytvářen s využitím skriptovacího jazyka PHP a databázového systému MySQL. Celá aplikace funguje na webovém serveru Apache. Tento projekt umožňuje vytvořit obcím webové stránky snadno a rychle. Mohou vytvářet kompletní strukturu stránek včetně jejich obsahu. Projekt je navržen jako víceuživatelský. Důraz je kla­den na snadnost tvorby a přístupnost výsledných stránek.
This work is focused on building a content management system for municipal websites. It compares some proprietary and open source systems. Moreover, it aims to create a new content management sys­tem for little-municipal websites. The system is created with a use of PHP script language and MySQL database system. The final application runs on Apache and MySQL servers. This project allows the municipal units to create their own websites easily and quickly. They can define both the structure and the content of the pages. The project is designed to be multi-user. It puts great emphasis on the easiness of use and the blind-friendliness.
Description
Citation
BOBEK, F. Redakční a publikační systém menších samosprávních celků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2007.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výpočetní technika a informatika
Comittee
Date of acceptance
2007-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO