Návrh a implementace komponenty pro komunikaci s PCI rozhraním

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem komponenty zprostředkovávající komunikaci s PCI sběrnicí dalším uživatelským komponentám. Návrh je veden tak, aby došlo k výraznému zjednodušení komunikačního protokolu mezi navrženou a uživatelskou komponentou a pokročilé funkce sběrnice PCI zůstaly zachovány. Jako cílová platforma byla použita karta COMBO6-PTM obsahující FPGA s technologií Spartan 3. Komunikace se sběrnicí PCI probíhá prostřednictvím obvodu PLX. Součástí práce je také návrh zjednodušeného komunikačního protokolu.
This masters thesis deals with design of the component facilitating communication between PCI bus and user component. Designed component is simplifying the communication protocol between designed and user components, while advanced functions of PCI bus are preserved. Target platform is COMBO6-PTM card containing FPGA with Spartan 3 technology. Communication with PCI bus is mediated by PLX component. Thesis also contains design of simplified communication protocol.
Description
Citation
JANOUŠEK, M. Návrh a implementace komponenty pro komunikaci s PCI rozhraním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B . Otázky u obhajoby: Dokázal byste říct nebo alespoň odhadnout, jakou propustnost by bylo možné dosáhnout při komunikaci s vámi navrženou základní komponentou? U rozšířené komponenty jste dosáhl po syntéze maximální frekvence 81,9 MHz, což je s ohledem na rychlost PLX čipu dostačující. Nicméně dokázal byste říct, kde je v navržené architektuře kritická cesta určující maximální frekvenci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO