Monitorování stavu bezdrátových senzorových sítích agenty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Čtenář se nejprve seznámí s historií a možnými aplikacemi pro bezdrátové senzorové sítě. Práce poté popisuje problematiku bezdrátových senzorových sítí a implementační nástroje pro bezdrátové senzorové sítě. Práce také představuje systém WSageNt a jeho klientské webové rozhraní. Praktická část práce se odvíjí od návrhu agentních prvků. Popisuje postupnou implementaci, testování a praktickou realizaci těchto agentních prvků v systému WSageNt. Na závěr práce diskutuje výhody a nevýhody řešení projektu a uvádí možná rozšíření systému do budoucna.
The reader is first introduced with history and possible applications for wireless sensor networks. The thesis then describes the problems of wireless sensor networks and implementation tools for wireless sensor networks. The thesis also presents the system WSageNt and its client web interface. Practical part is based on the design of agent elements. Describes gradual implementation, testing and practical realization of these agent elements in the system WSageNt. The final part discusses the advantages and disadvantages of the project and identifies possible future expansion of the system.
Description
Citation
HOUŠŤ, M. Monitorování stavu bezdrátových senzorových sítích agenty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management a informační technologie
Comittee
prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Doc. Ing. Valentino Vranić, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: V kapitole 1.3.4 mluvíte o bezpečnosti bezdrátových senzorových sítí. Jakým způsobem by se dala zabezpečit komunikace mezi uzly ve vámi řešeném problému? V práci analyzujete časovou náročnost průchodu sítí. Sledoval jste i energetickou náročnost, tj. jaký vliv má implementovaný algoritmus na vybíjení baterií senzorových uzlů? Jak se řeší situace, kdy se při zpětném průchodu sítí stane uzel nedostupný? Může dojít k tomu, že se agent-otrok ztratí a nevrátí ke svému agentu-otrokáři (např. selhání uzlu, na kterém se agent právě nachází)? Jak by se taková situace dala řešit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO