Konverze prezentací mezi platformou LaTeX a Microsoft Power Point

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá teoretickým a praktickým základem pro vytvoření převaděče mezi platformou LaTeX a Microsoft PowerPoint. Postupně rozebírá použití LaTeXu a třídy Beamer pro prezentace, programovou tvorbu PowerPoint dokumentů pomocí PowerPoint Primary Interop Assemblies a PresentationML. Nastiňuje použití generátorů lexikálního a~syntaktického analyzátoru GPLEX a GPPG. Věnuje se vlastnostem dnešních nástrojů pro převod dokumentů. A nakonec se postupně věnuje jednotlivým úskalím návrhu, implementace a~testování aplikace pro převod dokumentů mezi platformou LaTeX a Microsoft PowerPoint.
This work deals with theoretical and practical basis for the creation of converter between LaTeX and Microsoft PowerPoint presentations. It discusses the use of LaTeX and the Beamer class for presentations, programmatic creation of PowerPoint documents using PowerPoint Primary Interop Assemblies and PresentationML. It outlines the use of the scanners and parsers generators GPLEX and GPPG respectively. It deals with the characteristics of today's tools for document conversion. And finally deals with the particular pitfalls of the design, implementation and testing of the application for conversion of documents between LaTeX platform and Microsoft PowerPoint.
Description
Citation
ČERNÝ, L. Konverze prezentací mezi platformou LaTeX a Microsoft Power Point [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) prof. Ing. Jan Holub, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: V odstavci 6.3.1 o formátování textu zmiňujete, že do daného tvaru musíte text nejdříve vložit a pak jej můžete formátovat. Čím je tento jev daný? Vstupní soubor ve formátu Latex omezujete na podčást, která musí být popsatelná nějakou LALR(1) gramatikou. Které konstrukce uvažovaného vstupního jazyka porušují tuto vlastnost?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO