Vylepšení podpory architektury REST v JBossESB

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je umožnit JBoss ESB komunikovat se vzdálenými aplikacemi pomocí REST. JBoss ESB je platforma, která odděluje aplikační logiku od procesních funkcí a umožňuje komunikaci mezi aplikacemi s různým rozhraním pomocí zasílání zpráv. REST je architektura, která poskytuje obecné rozhraní pro komunikaci mezi počítačovými systémy v síti. Tato práce popisuje návrh a implementaci integrace REST do JBoss ESB. Integrace je rozdělená na dvě části. Vstupní část přijímá REST požadavky, propaguje jejich obsah do JBoss ESB a generuje odpovědi. Výstupní část čeká na zprávy z JBoss ESB, ze kterých vytvoří REST požadavky, zašle je adresátovi a přijme odpovědi. Při implementaci REST v JBoss ESB je kladen důraz na integraci s projektem RESTEasy. RESTEasy poskytuje framework, který ulehčuje vývoj aplikací podporujících REST komunikaci.
The goal of this work is to allow JBoss ESB to communicate with remote applications using REST. JBoss ESB is a platform that separates application logic from the process functions and enables communication between applications with different interfaces by sending messages. REST is an architecture that provides universal interface for communication between computer systems in the network. This work describes integration of REST communication architecture with JBoss ESB platform. The integration is divided into two parts. The input part accepts REST requests, propagates their content to the JBoss ESB and generates a response. The output part waits for the messages from JBoss ESB from which it creates the REST requests, sends them to the recipients and receives responses. The implementation puts emphasis on integration with the RESTEasy project. RESTEasy provides a framework that facilitates development of applications that support REST communication.
Description
Citation
ELIÁŠ, F. Vylepšení podpory architektury REST v JBossESB [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Branislav Sobota, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B . Otázky u obhajoby: Jsou testy, které byly navrženy, automatizované? Pokud ne, proč jste nevyužil některý z dostupných testovacích nástrojů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO