Redukce nedeterministických konečných automatů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Nedeterministický konečný automat je důležitým nástrojem, který se používá pro zpracování řetězců v mnoha různých oblastech programování. V rámci zvýšení efektivity programů je důležité snažit se o zmenšování jeho velikosti. Tento problém je však velmi výpočetně náročný, proto je potřeba hledat nové postupy. V této práci jsou uvedeny základy konečných automatů a poté jsou představeny různé metody zabývající se jejich redukcí. Použitelné redukční algoritmy jsou v práci podrobněji popsány, dále implementovány a otestovány. Nakonec jsou výsledky zhodnoceny.
Nondeterministic finite automaton is an important tool, which is used to process strings in many different areas of programming. It is important to try to reduce its size for increasing programs' effectiveness. However, this problem is computationally hard, so we need to search for new techniques. Basics of finite automata are described in this work. Some methods for their reduction are then introduced. Usable reduction algorithms are described in greater detail. Then they are implemented and tested. The test results are finally evaluated.
Description
Citation
PROCHÁZKA, L. Redukce nedeterministických konečných automatů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Prof. RNDr. Milan Mišovič, CSc. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Z výsledků je vidět, že levá ekvivalence funguje na zkoumané automaty výrazně lépe než pravá. Zamýšlel jste se, čím může být tento jev způsoben? Zkoušel jste kombinovat metody levé a pravé ekvivalence tak, že po provedení jedné metody je aplikovaná druhá?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO