Diff pro různé typy dokumentů (Red Hat)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá porovnáním různych typů dokumentů, především zdrojových kódů. Popisuje problematiku porovnání zdrojových kódů a různé způsoby jejího řešení, od jednoduchého řádkového srovnání, až po srovnání AST. Zvolenou metodou bylo srovnání na základě lexikální analýzy. Ta je v práci popsána i s nástroji na její automatizaci. Cílem bylo navrhnout a implementovat modulární aplikaci porovnávající různé typy dokumentů. Implementovaný modul porovnává zdrojové kódy v programovacích jazycích C/C++, Java a Python. Tento modul je snadno rozšiřitelný o srovnávání dalších jazyků.
This thesis deals with comparing different types of files, especially source codes. It describes the problem of comparing source code and different ways of solving this problem, from simple line comparison, to AST comparison. Chosen method was comparison based on lexical analysis. This is also described in the work with instruments of its automation. The goal of this thesis is to design and implement modular application, which compares different types of files. The implemented module compares source code in programming languages C/C++, Java a Python. This module is easily extendable for comparisons with other languages.
Description
Citation
ZEMKO, M. Diff pro různé typy dokumentů (Red Hat) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Popište jakým způsobem by bylo potřeba program upravit, tak aby byl použitelný pro odhalování plagiátů v projektech do předmětů na FITu založených na doplňování do šablony. Případně jakým způsobem program použít bez jeho úprav.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO