Vestavěné zařízení na bázi Atmel ARM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem jednoduchého vestavěného zařízení s využitím procesoru Atmel ARM. V první části jsou přiblíženy produkty společnosti Atmel v tomto segmentu trhu, které zahrnují popis několika zástupců. Druhá část je zaměřena na specifikaci cílů, výběr komponentů, jejich vzájemné propojení, požadavky na napájení, cenové aspekty a samotný návrh. V další kapitole je popsáno testování a použití platformy. Závěr prezentuje aktuální stav projektu a zabývá se dalším postupem prací.
This master's thesis deals with design of simple embedded system based on Atmel ARM. There are Atmel's products covering this market segment reviewed in the first part, including the description of a couple of devices. The second part is focused on the aim specification, selection of components, their interconnection, power-supply requirements, price considerations and the design itself. The next chapter describes testing and application of the platform. The conclusion presents the current state of the project and deals with the successive progress.
Description
Citation
ORAVEC, J. Vestavěné zařízení na bázi Atmel ARM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další doplňující dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené dotazy rozhodla práci hodnotit stupněm "B". Otázky u obhajoby: Kvůli nespornosti je vhodné uvádět spolu s textem i významy v textu použitých zkratek. V obr. 2.1 na str. 5 však, bez uvedení jejich významu, uvádíte zkratky MCU, MPU. Mohl byste vysvětlit co znamenají a čím podstatným se MCU a MPU odlišují? Na základě údajů z tab. 3.4 a tab. 3.12 jsou uvedeny teoretické odběry navržené platformy. Dokážete alespoň odhadnout, jak se tyto hodnoty odchylují od hodnot, které by byly měřeny při reálném provozu Vaší platformy? Na str. 4 (obdobně na str. 7) uvádíte, že zmíněný mikrokontrolér ARM firmy Atmel obsahuje instrukce potřebné při real-time zpracování signálů. Mohl byste uvést o jaké instrukce se jedná a v čem spočívá jejich výhoda při tvorbě real-time aplikací?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO