Optimalizace rozpoznávání řeči pro mobilní zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá optimalizací algoritmů pro detekci klíčových slov na procesorové architektuře ARM Cortex-A8. Nejprve je popsána tato architektura a zejména její jednotka NEON pro vektorové výpočty. Dále jsou stručně popsány algoritmy pro detekci klíčových slov a navržena jejich optimalizace pro danou architekturu. Jádro práce tvoří implementace těchto optimalizací a zhodnocení jejich vlivu na výkon.
This work deals with optimization of keyword spotting algorithms   on processor architecture ARM Cortex-A8. At first it describes this    architecture and especially the NEON unit for vector computing.   In addition it briefly describes keyword spotting algorithms and also there is proposed optimization of these algorithms for described architecture. Main part of this work is implementation of these optimizations and analysis of their impact on performance.
Description
Citation
TOMEC, M. Optimalizace rozpoznávání řeči pro mobilní zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další doplňující dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené dotazy rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Na straně 26 mluvíte několikrát o 'výkonovém zisku'. Jak je tento zisk definován? Považujete neuronové sítě za nejlepší z možných klasifikátorů pro tento druh aplikací a pro tato zařízení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO