Klasifikace textu pomocí metody SVM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o dolování v textových datech. Zaměřuje se na problematiku klasifikace dokumentů a techniky s tím spojené, především předzpracování dat. Dále je představena metoda SVM, která byla zvolena pro samotnou klasifikaci, návrh a testování implementované aplikace.
This thesis deals with text mining. It focuses on problems of document classification and related techniques, mainly data preprocessing. Project also introduces the SVM method, which has been chosen for classification, design and testing of implemented application.
Description
Citation
SYNEK, R. Klasifikace textu pomocí metody SVM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Prof. Ing. Jiří Šafařík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Z jakého důvodu jste se rozhodl dát přednost vlastní implementaci metody SVM před využitím volně dostupných knihoven? Mohl byste srovnat časovou náročnost klasifikace při použití Vaší implementace a SVM Light? Pro porovnání s jinými klasifikačními metodami jste použil nástroj WEKA. Je nějaký důvod, proč jste do porovnání nezahrnul metodu libsvm dostupnou v tomto nástroji?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO