Ray-tracing s knihovnou IPP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a implementací ray-tracingu a path-tracingu s využitím knihovny IPP. Teoretická část diskutuje současné postupy při akceleraci zmínených algoritmů a možnost paralelizace. V další části práce je popsán návrh algoritmů ray-tracingu a path-tracingu a způsob paralelizace zmiňovaných algoritmů. Tato část taktéž diskutuje možnosti implementace adaptivního vzorkování a metody importance sampling v souvislosti s metodou Monte Carlo pro urychlení algoritmu path-tracingu. Další část se zabývá postupem implementace zmínených zobrazovacích algoritmů v kontextu knihovny IPP a také využitím knihovny Boost při tvorbě síťového rozhrání aplikace. Implementované postupy jsou v závěru práce podrobeny testům výkonnosti a kvality zobrazení pro stanovení úspešnosti zvolených postupů. Výstupem práce je serverová aplikace schopna současné obsluhy více klientů poskytující vizualizaci a klientská aplikace implementující ray-tracing a path-tracing.
Master thesis is dealing with design and implementation of ray-tracing and path-tracing using IPP library. Theoretical part discusses current trends in acceleration of selected algorithms and also possibilities of parallelization. Design of ray-tracing and path-tracing algorithm and form of parallelization are described in proposal. This part also discusses implementation of adaptive sampling and importance sampling with Monte Carlo method to accelerate path-tracing algorithm. Next part is dealing with particular steps in implementation of selected rendering methods regarding IPP library. Implementation of network interface using Boost library is also discussed. At the end, implemented methods are subjected to performance and quality test. Final product of this thesis is server aplication capable of handling multiple connections which provides visualisation and client application which implements ray-tracing and path-tracing.
Description
Citation
KUKLA, M. Ray-tracing s knihovnou IPP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Pavel Hruška, CSc. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Obrázek 6.1 naznačuje, že s rostoucím počtem výpočetních uzlů se nárůst výkonu zpomaluje. Měřil jste, od kolika výpočetních uzlů již nemá cenu přidávat další?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO