Aplikace procházení rozsáhlou 3D krajinou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V oblasti počítačové grafiky se často setkáváme s vykreslováním velmi rozsáhlé krajiny. I přes výkony dnešních počítačů se jedná o velmi náročné výpočty. Jsou proto vyvíjeny algoritmy, které snižují úroveň detailu a vykreslují jen tu část krajiny, jenž je pro pozorovatele viditelná. Tato práce se zabývá popisem jednoho z těchto algoritmů a jeho různými modifikacemi. Součástí problému je také samotné vytváření hierarchie dlaždic krajiny, se kterou by mohl daný algoritmus pracovat. Výsledkem práce je potom implementace daného problému v knihovně OpenSceneGraph.
Rendering of large terrain is common problem in 3D computer graphics. Even if we have high-tech hardware equipment today, there is still a lot of high computational demand. Therefore new algorithms are developed. These algorithms include level of detail rendering and culling objects in dependence on view of camera. This bachelor thesis describes one of these algorithms and its modifications. Part of the problem is also creation of tiles hierarchy for these algorithms. Result of the thesis is application implemented in OpenSceneGraph.
Description
Citation
PANÁČEK, P. Aplikace procházení rozsáhlou 3D krajinou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO