Výuková aplikace pro trigonometrii s využitím počítačové grafiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vyučováním matematických jevů, a to zejména výukou goniometrických funkcí pro druhý stupeň základních škol. Pro tyto účely vznikly 2 aplikace. První je aplikace Goniometrie , která se zabývá výukou goniometrických funkcí především pomocí zobrazení na pravoúhlém trojúhelníku, případně prezentací grafu funkce. Druhou aplikací je editor příkladů ( Editor ), kde lze jednoduše vytvořit příklad k dané funkci a následně ho při výuce použít přímo v aplikaci Goniometrie .
This bachelor's thesis deals with teaching math's problems. Main objective is teaching goniometry functions for basic schools. There have been made two applications for these purposes. First application named Goniometrie is oriented to teach goniomety functions on projection onto rectangular triangle or by presentation graphs of these functions. Second application is example editor ( Editor ), which is designed to creating examples for application Goniometrie . These examples can be useful for teaching.
Description
Citation
PLÍŠEK, M. Výuková aplikace pro trigonometrii s využitím počítačové grafiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO