Generování ASCII grafiky (ANSI art)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá způsoby automatického generování ASCII grafiky. Práce je rozdělena do několika částí. V první části jsou popsány základy počítačové grafiky, zpracování a rozpoznávání v obraze. Další část je zaměřena na teorii a historii dvou nejznámějších uměleckých stylů ASCII art a ANSI art. V návrhu aplikace jsou uvedeny metody pro rozpoznávání znaků a problémy vyplývající z jejich testování. Pro obarvení popředí a pozadí znaku byly navrženy metody, které redukují barevný prostor zkoumané oblasti. Předposlední část je zaměřena na implementaci knihovny generující ANSI , ASCII art obraz a aplikaci, která umožňuje nastavení všech nutných parametrů. Závěr práce popisuje testování na sérii obrazů, zhodnocení dosažených výsledků během vývoje a návrhy na možné budoucí rozšíření.
The present bachelor thesis deals with automatic generation of ASCII graphics. The thesis is divided in several parts. First part describes the basics of computer graphics, image processing and recognition. The next part is focused on a theory and history of two most famous art styles called ASCII art and ANSI art. The methods of char recognition and problems arising from their testing are described in software application design. The methods reducing colour space of analyzed area were designed for char foreground and background colouring. The semifinal part is focused on implementation of library generating ANSI and ASCII art image and software application enabling the setting of all necessary parameters. The testing on a series of images, evaluation of results reached during the development and suggestions of possible future extensions are described in last part of the thesis.
Description
Citation
NOVÁK, V. Generování ASCII grafiky (ANSI art) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO