Demonstrace podpory pro práci s XML v moderních databázových systémech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na XML technologie a XML podporu u databázových systémů. Konkrétně u systému Oracle. Jeho XML podpora je podrobně rozebrána v práci. Detailní popis je hlavně zaměřen na architekturu Oracle XML DB, datový typ XMLType, na práci XML schématem, možnosti ukládání a dotazování XML dat v databázi Oracle. Praktická část popisuje aplikaci, která demonstruje XML podporu pro výukové účely. Teoretická a praktická část je doplněna příklady a obrázky pro lepší ilustraci problematiky.
This thesis is concerned with XML technologies and XML support of database systems. Especialy with Oracle database. Support is descripted in this work. Desription is aimed to an Oracle XML DB architecture, XML data type, work with XML schema, storing and quering options of XML data in Oracle database. Practical part describes aplication, demonstrates XML support for learning proposes. Theoretical and practical parts are appended with examples and pictures for better understanding of described problematic.
Description
Citation
DVORŠTIAK, M. Demonstrace podpory pro práci s XML v moderních databázových systémech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO