Vyhledávání nejčastějších n-tic slov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a implementací efektivního systému vyhledávání n-tic slov v textu. Systém je založen na principu dávkového zpracování, což umožňuje zpracování rozsáhlých textů. V první části práce jsou shrnuty principy stávajících metod sloužících pro extrakci n-gramů. V další části je popsán implementovaný systém a následně i jeho urychlení pomocí paralelizace dávkového zpracování. V závěru je uvedeno srovnání výkonnosti dostupných implementací s navrženým systémem, jakož i porovnání časové náročnosti sekvenčního přístupu s paralelním.
This thesis deals with design and implementation of effective system for word n-grams extraction from texts. System is based on batch processing therefore it is able to process large text corpuses. The first part contains principles of existing methods for an n-gram extraction. The next part includes description of the implemented system as well as the approach of acceleration system by paralelizing the batch processing. The last part contains efficiency comparison between available implementations and designed system and time complexity comparison between sequential and paralelized approach.
Description
Citation
HOLEC, M. Vyhledávání nejčastějších n-tic slov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO