Vnímání rychlosti a emoční odezva při intenzivně vizualizovaných indikátorech postupu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zaobírá návrhem, implementováním a testováním indikátorů postupu. Jedná se o vizuálně odlišné a specifické indikátory. Rozebírá analogie různých dnešních podob indikátorů a jich principy. Jsou uvedeny hypotézy ovlivňující kvalitu indikátorů. Dále studuje rychlostní porovnání a emoční odezvu nových návrhů, pomocí testovací aplikace, která sbírá výsledky větší vzorky participantů. Na konci práce jsou výsledky zpracovány a analyzovány.
This paper deals with designing, implementing and testing of progress indicators. Indicators are specific and visually different. It discusses analogies with current indicators and their principles. There are listed hypotheses affecting the quality of indicators. It studies speed comparisons and emotion responses of the new designs with the help of test application which collects the results from bigger amount of participants. The results are processed and analyzed at the end of this paper.
Description
Citation
PILÁT, P. Vnímání rychlosti a emoční odezva při intenzivně vizualizovaných indikátorech postupu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Jak si vysvětlujete, že uživatelé vnímají navržené sofistikované indikátory jako "pomalejší" než klasický progress bar?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO