Webové rozhraní pro mapový server založený na infrastruktuře OpenStreetMap

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a implementací webové mapové aplikace se zaměřením na turisty. Hlavním smyslem aplikace je posunout používaní mapových podkladů od pouhého zobrazování statické informace do stavu, kdy mapa slouží jako základová vrstva, k níž uživatel vztahuje pro něj relevantní informace se záměrem plánování pěších výletů. Součástí práce je vytvoření atraktivního uživatelsky přívětivého interaktivního rozhraní. Aplikace je implementována pomocí HTML, JavaScriptu, CSS a PHP s MysSQL na straně serveru. Klientská aplikace je vytvořena pomocí knihoven OpenLayers, která se stará o práci s mapou, a knihovnami jQUery a jQuery UI pro logiku a rozhraní aplikace.
This thesis deals with designing and implementing web map application targeted at tourist. The main focus of this application is to shift usage of map from just displaying static data to point, where the map itself serves as a canvas which user can use to store pieces of information relevant to planned trip. Part of the thesis is to design attractive easy to use user interface. The application was implemented with HTML, JavaScript, CSS and PHP with MySQL on server. The client uses OpenLayers library for displaying map and jQery and jQuery UI libraries to implement application logic and user interface.
Description
Citation
BAČA, M. Webové rozhraní pro mapový server založený na infrastruktuře OpenStreetMap [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: Jaké jsou výhody a nevýhody navrženého způsobu identifikace uživatele? Co je to Model-View-Controler? Jak by využití MVC změnilo Vaše řešení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO