Processing of XML Descriptions of OTP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zaměřuje na návrh a implementaci modulárního programu pro zpracování XML popisu OTP klíčů používaných především v zařízeních od výrobců Yubico a RSA. Zároveň také práce popisuje návrh a implementaci modulu pro vložení získaných informací do adresářového serveru 389DS. Součástí práce je seznámení s OTP, standartem PSKC a protokolem LDAP. Dále je v práci uveden návrh a implementace obou částí programu. V závěru práce rozebírá možnosti dalšího vývoje aplikace.
The focus of this thesis is the design and implementation of a modular application for parsing XML descriptions of OTP keys used mainly by hardware solutions of RSA and Yubico. The thesis also describes the design and implementation of a module used to upload the parsed information onto a 389DS directory server. This thesis acquaints the reader with the basics of one time passwords, the PSKC standard and the LDAP protocol. Finally this thesis analyzes the possibilities of future development of the application.
Description
Citation
KUBÁT, P. Processing of XML Descriptions of OTP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B . Otázky u obhajoby: Vysvětlete stručně princip a důvody používání "One time password". Proč jste pro svou implementaci zvolil právě jazyk Python?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO