Detekce automobilů v obraze

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce si klade za cíl implementovat metodu detekce a sledování automobilu založenou na modelu pohybu, vhodnou pro zpracování v reálném čase. Je zde uveden rozbor běžně užívaných metod detekce a představen princip této metody, který se skládá z detekce nízkoúrovňových klíčových bodů, časoprostorového profilování snímků i klíčových bodů a~klasifikací získaných stop pomocí HMM. Následně byly s metodou prováděny experimenty sloužící k nalezení oblastí potenciálního zlepšení metody.
This thesis aims to implement the vehicle detection and tracking method based on the motion model suitable for real-time processing. The first part includes analysis of the commonly used methods. The second part introduces principles of implemented method. This method consists of low-level features extraction, the spatiotemporal profiling of extracted features and image intensities, and classification of obtained traces based on HMM. Subsequently experiments using this trustworthy method are conducted to locate areas of potential method improvements.
Description
Citation
ŠPAŇHEL, J. Detekce automobilů v obraze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: V práci píšete, že metoda pracuje v reálném čase. Jak dlouho trvá zpracování jednoho snímku? Jak by se zmenila úspěšnost metody a její rychlost, pokud by vstupní video mělo nižší rozlišeni (např. 320x240px)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO