Sada příkladů pro demonstraci práce s platformou Questa

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá prezentací práce s verifikační platformou Questa od společnosti Mentor Graphics při verifikaci číslicových obvodů. V úvodu práce jsou poskytnuty základní informace o principech verifikace založené na formálních tvrzeních. V rámci práce je uveden popis verifikačního nástroje Questa AutoCheck, který slouží k automatické kontrole obvodů a verifikačního nástroje Questa Formal, který slouží statické formální verifikaci číslicových obvodů.  Na sadě příkladů užití jsou demonstrovány jednotlivé možnosti využití nástrojů při verifikaci konkrétního číslicového obvodu. V závěru práce jsou vyhodnoceny možnosti aplikace těchto nástrojů v praxi.
This bachelor thesis deals with presentation of capabilities of verification platform Questa Static from Mentor Graphics company. The basic information about the principles of assertion based verification is provided in the beginning.  The thesis describes Questa AutoCheck verification tool which is used for automatic verification of integrated circuits and Questa Formal verification tool which is used for static formal verification of integrated circuits. The set of examples is given to demonstrate various options of using these tools for verification of a concrete integrated circuit design. In conclusion, the thesis evaluates the possibilities of application of these tools in verification process.
Description
Citation
KRAJČÍR, S. Sada příkladů pro demonstraci práce s platformou Questa [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Jak přesně funguje inicializační fáze verifikované jednotky? Jakým způsobem je dosaženo časové omezení generování aktivního resetovacího signálu pro testovanou jednotku? Z uvedených příkladů to není zřejmé.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO