Detekce a identifikace obličeje na fotografii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou detekce a identifikace obličeje na fotografích. V úvodu jsou rozebrány nejznámější metody se stručnými popisy jejich pricipů. Některé z nich v rámci praktické části implementujeme a otestujeme na volně dostupných databázích. V závěru práce jsou zhodnoceny výsledky metod a uzavření celé práce.
This work is focused on the problematic of face detection and identification in photography. The introduction is devoted to the most popular methods with briefly descriptions of their principles and rules. Within the practical part of this work we implement and test on free available databases the several of these methods. In the conclusion we evaluate the results and addition of this whole work.
Description
Citation
KONÔPKOVÁ, J. Detekce a identifikace obličeje na fotografii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-08-28
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Jakým způsobem by se lišily Vámi použité algoritmy pro termosnímky obličeje? Pro identifikaci/verifikaci biometrických algoritmů se velmi často využívá hodnot FMR/FNMR, resp. ROC či DET křivky. Proč jste nepoužila tento způsob vyhodnocení experiemtnů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO