Zrychlení vykonávání softwaru pomocí automatických instrukčních rozšíření

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Jednou z důležitých vlastností aplikačně specifických procesorů je jejich výkon. Aby byl co největší, musí se procesor přizpůsobit potřebám aplikace, kterou bude vykonávat. Jedním ze způsobů přizpůsobení se je hledání vhodných instrukcí, které se následně spojí do jedné speciální instrukce. Daná instrukce je pak implementována v hardwaru jako jeden funkční blok, takže se vykoná rychleji. Tahle práce popisuje problém nalezení a vybrání vhodných kandidátů na instrukční rozšíření. Také poskytuje stručný přehled pár nejznámějších algo- ritmů na řešení tohohle problému. Dále se práce detailněji zabývá algoritmem single-cut a jeho implementací.
One of the important feature of application specific processors is performance. To maximize it, the processor must adapt to needs of application that it is going to perform. One of the ways to do that is to search for appropriate instructions that can be joined into one special instruction. This instruction is then implemented in hardware as a single function block. This bachelor's thesis describes problem of finding and selecting suitable candidates for instruction-set extension. It also provides brief overview of the few best known algorithms that solve this problem. Moreover the thesis deals with the single-cut algorithm and its implementation in more detail.
Description
Citation
MELO, S. Zrychlení vykonávání softwaru pomocí automatických instrukčních rozšíření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Proč myslíte, že se nepodařilo více urychlit program quicksort? Jaké kroky bude nutné provést aby se dalo vyhledávat nad více grafy datových závislostí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO