Aplikace pro hledání optimální cesty městem s využitím meta-informací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je prozkoumat možnosti využití rozšířených meta-informací pro zefektivnění vyhledávání cesty ve městě, vybrat nejvhodnější podklady pro popis mapy a metody pro hledání cesty. Následně tyto funkce implementovat a vytvořit tak funkční navigační systém, který je schopný využít dodatečné meta-informace obsažené ve vybraných mapových podkladech.
The objective of this thesis is to explore metainformation usage in order to achieve higher effectivity in pathfinding in the city, to choose the most suitable maps and methods for path search. Afterwards these functions are implemented to make a functional navigation system, which can use expanded metainformation contained in the chosen maps.
Description
Citation
KLIMČÍKOVÁ, I. Aplikace pro hledání optimální cesty městem s využitím meta-informací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B (velmi dobře). Otázky u obhajoby: Proč jste zařadila Dijkstrův algoritmus do kapitoly 2.2.2 A-Star? Jak jste dospěla k závěru, že v obousměrné variantě metody A* se prochází přibližně polovinu uzlů (str. 30)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO