Elektronická šachovnice na FITKitu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou, návrhem a implementací hry šachy na platformě FITkit. K platformě je připojen VGA monitor, na kterém je zobrazena šachovnice s figurami. Hra je ovládána pomocí klávesnice na FITkitu. Práce popisuje realizaci jednotky pro zobrazení šachovnice, implementovanou v programovatelném hradlovém poli. Software v mikrokontroléru řídí zobrazovací jednotku, generuje možné tahy a kontroluje tahy figur. Součástí kontrol je i zda král nemá šach a zdali hra neskončila matem nebo patem.
This thesis deals with the analysis, design and implementation of chess on FITkit platform. The platform is connected to the VGA monitor, on which is shown the chessboard with the figures. The game is controlled by using the keyboard on FITkit platform. The work describes the realisation of the unit for the display of the checkerboard that is implemented in the programmable gate field. Software of the microcontroller controls the depictive unit, generates possible moves and checks strokes of figures. There is a control whether the King does not have the check and if the game is not over because of checkmate or stalemate.
Description
Citation
KUBÍN, J. Elektronická šachovnice na FITKitu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: 1. Zamýšľali ste sa nad možnosťou priebežného ukladania a spätného prehrávania priebehu odohraných šachových partií? Prípadne dohrania šachovej partie od určitého užívateľom zvoleného okamihu? 2. Bolo by náročné vypisovať priebeh hry do konzoly QDevKitu v niektorej vhodne zvolenej šachovej notácii? Bolo by možné exportovať tento priebeh z konzoly do súboru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO