Přístupnost webových technologií a její standardy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá přístupností a webovými standardy. Vysvětluje důleţitost vytváření přístupných webových stránek vzhledem k zdravotně postiţeným uţivatelům. Jednotlivá postiţení jsou stručně popsána v samostatné kapitole. Práce prezentuje souhrn webových standardů přístupnosti v Evropě, v Americe, Austrálii a Asii. Tento rozbor je završen srovnáním jednotlivých zemí. Druhá část je zaměřena na různé moţnosti formalizace, kde tři způsoby jsou aplikované na tři různé směrnice.
This thesis deals with accessibility and web standards. It explains the importance of creating accessible web pages due to disabled users. Individual disabilities are briefly described in a separate chapter. The thesis presents a summary of Web accessibility standards in Europe, America, Australia and Asia. This analysis is completed by comparing the individual countries. The second part focuses on the formalization of different ways, where three methods are applied to three different guidelines.
Description
Citation
KONEČNÁ, K. Přístupnost webových technologií a její standardy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C (dobře). Otázky u obhajoby: Jak jsou v ČR závazné vyhlášky a zákony týkající se přístupnosti webových stránek? Koho zavazují a jakým způsobem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO