Webový portál pro sledování odezev sítě a služeb

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou, návrhem a implementací systému pro sledování odezev sítě a služeb. Práce se věnuje dvěma způsobům sledování odezev, aktivnímu a pasivnímu. Aktivní způsob simuluje reálné požadavky na služby v síti a měří čas potřebný pro danou operaci. Pasivní způsob zjišťuje odezvy služeb nasloucháním na síti a analyzováním síťového provozu. Oba způsoby pak ukládají konsolidovaná data do databází. Správu monitorování a zobrazení naměřených odezev zajišťuje webové rozhraní umožňující každému uživateli sledovat jím monitorované objekty a srovnávat odezvy naměřené aktivním a pasivním monitorováním. 
This bachelor's thesis deals with analysis, design and implementation of a system for network and services responses monitoring. The work is dedicated to two ways of tracking responses, an active one and a passive one. The active mode simulates the realistic requirements for services in the network and it measures time required for the operation. The passive method examines the response of services by means of listening on the network and by network traffic analyzing. Then, both of the methods store all consolidated data in databases. Management of monitoring and display of measured responses is provided by a web interface that allows each user to see monitored objects and to compare responses obtained by the active and the passive monitoring.
Description
Citation
BUBENÍK, M. Webový portál pro sledování odezev sítě a služeb [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jednotlivé intervaly mezi aktivními měřeními jsou napevno stanoveny v configuračním scriptu CRONu. Zamýšlel jste se nad možností, aby jednotlivé intervaly mezi měřeními byli ovlivněny výsledkem měření? Například, pokud je služba nedostupná, zopakovat měření po krátké přestávce, aby se ověřilo, zda se jednalo o přechodný výpadek.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO