Porovnání programů pro plánování rozvrhů a zkoušek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá rozebráním problematiky rozvrhování na Fakultě informačních technologií Vysokého učení technického v Brně. Je zaměřena především na tvorbu rozvrhů hodin a plánováním zkoušek pro studenty. Nejprve je zde popsána situace na fakultě, tedy definování omezujících podmínek, kterým rozvrhy a zkoušky podléhají, spolu s aktuálně využívanými postupy při vytváření. Následně je tato problematika rozebrána na teoretické úrovni. Ve druhé části práce jsou popsány programy využitelné pro automatické generování rozvrhů hodin a zkoušek vhodné pro prostředí fakulty. Z těchto programů je vybrán jeden, který je otestován pro vygenerování reálného rozvrhu hodin. V závěru jsou zhodnoceny dosažené výsledky a návrh dalšího možného postupu.
This thesis deals with timetabling issues at the Faculty of Information Technology, Brno University of Technology. It focuses mainly on scheduling of lectures and exams for students. In first part, the current situation, restrictive conditions and actual procedure are described. Afterwards, theoretical aspects of scheduling problem are discussed. In the second part of the thesis, selected software application for automatic generation of timetables are compared. The most suitable application is then evaluated by producing a real timetable. The achieved results are discussed and the future directions are suggested in the conclusion.
Description
Citation
KUBALCOVÁ, M. Porovnání programů pro plánování rozvrhů a zkoušek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře (B). Otázky u obhajoby: Jak efektivní jsou zkoumané programy, respektive jak dlouho jim trvá vyřešení rozsáhlejších reálných úloh? Zvládají zkoumané programy paralelní či distribuovaný výpočet?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO