Částečně paralelní hluboké zásobníkové automaty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce zavádí částečně paralelní hluboké zásobníkové automaty jako rozšíření sekvenčních hlubokých zásobníkových automatů. Toto rozšíření spočívá v tom, že oproti sekvenční verzi je automat schopen provést expanzi n nejvýše položených nonterminálních symbolů na zásobníků současně. Tyto automaty jsou schopné rozpoznat třídu jazyků generovanou n-omezenými stavovými gramatikami stejně jako sekvenční hluboké zásobníkové automaty. Výhoda částečně paralelních hlubokých zásobníkových automatů je ale ve vyšší rychlosti. Dále je v této práci popsána implementace aplikace, která simuluje činnost těchto automatů.
This work introduces semi-parallel deep pushdown automata as an extension of sequential deep pushdown automata. Unlike the sequential automaton, a semi-parallel one is able to make expansions of n nonterminal symbols on the pushdown top simultaneously. These automata, same as sequential deep pushdown automata, define the family of languages generated by n-limited state grammars. The advantage of semi-parallel deep pushdown automata lies in higher speed. This work also describes the implementation of an aplication that simulates operation of these automata.
Description
Citation
ŠEVČÍK, M. Částečně paralelní hluboké zásobníkové automaty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: V čem vidíte hlavní výhodu v použití Vámi navženého modelu oproti známým modelům?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO